Alle snakker om rejser

Der sker det samme hvert eneste år på denne årstid, når vinteren er ved at være overstået. I kantinen på min arbejdsplads kommer snakken hurtigt til at dreje sig om den forestående sommerferie, og vi kolleger udveksler meldinger om, hvor hver især skal hen på sommerferie. Det er altid lidt spændende og hyggeligt at høre om de andres ferieplaner.

Carsten skal i år som sædvanligt på campingferie med familien. De rejser hvert år af sted i tre uger med campingvognen til det sydlige Europa, men de planlægger aldrig på forhånd, hvor de vil hen.

Henrik er en helt anden type, han kunne aldrig finde på at køre udenlands i bil, for han gider slet ikke sidde så længe bag rattet. For ham og hans kone – de har ikke længere hjemmeboende børn – står den hver sommer på charterferie med fly. De har gjort det til en sport at finde så billige rejser som overhovedet muligt, for de har efterhånden besøgt alle de gængse feriemål og er mere eller mindre ligeglade med, hvor de kommer hen på ferie.

Fidusen er at finde nogle “sidste øjebliks rejser”, for dem sælger rejsebureauerne ofte for en slik. Det er ikke sjældent, at man kan komme ned på en pris lige omkring en tredjedel af normalprisen for sådan nogle tilbud rejser, fortalte Henrik.

Selv vil jeg nu gerne vide på forhånd, hvor jeg skal hen på ferie. Jeg synes, det er svært at skrue forventningens glæde op, hvis man ikke ved, hvor man skal hen.

Back to Top