Espresso kaffe til mænd

For at brygge espresso fyldes et metalfilter med fintmalet kaffe, der “stampes”, altså trykkes sammen til en hårdere klump. Metalfilteret placeres i kaffemaskinen, der pumper vand på omkring 96 grader gennem metalfilteret med et tryk på omkring 8-9 bar. Visse espressomaskiner pumper vand på omkring 90 grader igennem, men maskiner med højere temperatur anbefales af de fleste espressokendere.

Brygning af espresso betragtes nærmest som en kunstform i det sydlige Europa (bl.a. i Italien, Spanien og Portugal), og ved at ændre på finheden og ristningen af kaffen, hvor hårdt kaffen stampes, hvilket vand, hvilke bønner og hvilken kaffemaskine, der anvendes, kan man ændre markant på smagen af espressoen. En person, der mestrer espressobrygningens kunst kaldes en barista.

Jeg elsker selv en god kop espresso kaffe, og den brygger jeg på min saeco espressomaskine, for intet er bedre. Gode maskiner og godt udstyr er simpelthen forudsætningen for succes i køkkenet. Det gælder for alle slags køkkenmaskiner, synes jeg.

Derfor bruger jeg normalt aldrig andet en Le Creuset til gryder og pander – de dur altså bare!

Back to Top