Fagforening eller akasse?

Skal jeg vælge at melde mig ind i en a-kasse eller en fagforening? Sådan er der mange der spørger sig selv, men sådan hænger det ikke sammen. Der to organisationer er nemlig overhovedet ikke det samme. Lad os lige se på hvad forskellen er.

En a-kasse er en mulighed du har for at modtage dagpenge hvis du skulle miste dit arbejde. Altså kan du med en a-kasse forsikre dig økonomisk mod arbejdsløshed. Om du vælger en dyr eller billig a-kasse, gør ingen forskel på det beløb du kan få udbetalt. Det er nemlig den danske stat der sætter dagpengesatsen og det har a-kassen faktisk ikke indflydelse på.. Der findes en masse a-kasser i Danmark og ikke alle har tilknyttet en fagforening.

En fagforening er ikke som en a-kasse en økonomisk forsikring hvis du skulle miste dit arbejde og det er den største forskel. Du er altså ikke berettiget dagpenge kun med at medlemskab af en fagforening. Langt de fleste vælger derfor altid at melde sig ind i en a-kasse og så vælger nogle også at melde sig ind i en af de mange fagforeninger, men da den økonomiske sikkerhed er vigtigst for de fleste er a-kasserne også mere populære.

Så meld dig ind i en a-kasse, og sæt dig så ind i om du har brug for en fagforening, det er nemlig ikke alle der mener de har det.

Back to Top