Forår og bilpleje i Silkeborg

Foråret bringer altid meget godt med sig, og det sætter gang i menneskers vidt forskellige tilbøjeligheder. For eksempel er det sådan med min kone, at de første forårstegn får det til at krible i fingrene hos hende for at komme ud i haven og få plantet nogle forårsblomster. Og det er nu godt, at hun har det sådan, for er der noget, jeg ikke ligefrem har lyst til, så er det i hvert fald havearbejde.

Noget helt andet er min bil, som hvert forår får den store tur, når vejret i en hel weekend viser sig fra den pæne side. For jeg må indrømme, at jeg faktisk bruger det meste af to dage til forårsklargøringen af bilen.

Først og fremmest skal den gøres ren efter en lang vinter, hvor man uvilkårligt slæber sand og andet ind på gulvmåtterne. En grundig støvsugning skal der til for at fjerne skidtet. Instrumentbordet skal også friskes op med en afvaskning, og her er det bedst at bruge et af de anerkendte bilplejeprodukter, som findes på markedet. Selv holder jeg mig til produkter fra den danske producent Sonax, som jeg aldrig har haft skuffende oplevelser med.

Også den udvendige side af bilen skal have en ordentlig omgang. Først en grundig vask, hvor man også skal huske at spule godt op i hjulkasserne for at få resterne af vinterens snavs og saltsprøjt fjernet. Så skal lakken beskyttes med en god polish, så den ikke bleges for meget af den kommende sommers solskin.

Så langt så godt med det rent kosmetiske, men der er også behov for at tænke på den del af bilens udstyr, som har indflydelse på sikkerheden. For eksempel er det vigtigt, at bilens vinduesviskere renser forruden ordentligt, og det samme gælder selvsagt bagruden, hvis bilen er udstyret med bagrudevisker.

Det er en god ide at rengøre bilens viskerblade grundigt. En god fidus er at gnide bladene med æblesaft, som har en god evne til at opløse den film af bilos, som ofte har sat sig på viskerbladene. Og selvfølgelig kan man med fordel også rense selve ruderne med æblesaft af en eller anden slags, for også her kan osen fra andre biler have efterladt en fedtet hinde, som forringer udsynet gennem ruderne.

Når jeg er i gang med forårsrengøringen af bilen, sørger jeg også for at tjekke alle bilens lygter. Det er ikke nok at sikre sig, at pærerne kan lyse, for de skal jo også kunne komme af med lyset. Med andre ord er det vigtigt at kontrollere den reflekterende skærm bag pærerne for at sikre sig, at den fortsat er blank og ordentligt reflekterende. For mit eget vedkommende har jeg altid et lille lager af autopærer i reserve, så jeg selv kan skifte pæren, hvis den er brændt ud.

Endelig er der grund til at gå de forskellige gummilister i døråbningerne meget grundigt igennem. I vinterens kulde kan de have fået en tilbøjelighed til at miste deres smidighed og dermed ikke tætne ordentligt. De bør hvert forår have en behandling med silikone.

Back to Top