Fravalg af fagforening

Der bliver længere og længere mellem medlemmerne i fagforeninger i Danmark. Flere og flere vælger ikke at melde sig ind i en fagforening og det ser ud til at udviklingen vil fortsætte i fremtiden. Tendensen er at folk melder sig ind i en a-kasse, men vælger ikke at melde dig ind i en fagforening. Danskerne er mere og mere interesseret i at bliver sikret økonomisk mod arbejdsløshed, men folk mener ikke de har brug for en fagforening.

Fagforeningerne er bange for denne tendens og de mener bestemt at folk fortsat skal melde sig ind i en fagforening. De begrunder det med at der fortsat er masser af kampe der skal kæmpes og det mener de ikke at a-kasserne kan håndtere.

Tendensen er mere og mere at folk godt mener de kan klare sig selv og de mener ikke de behøver en fagforening til at kæmpe deres sag. Derimod kan folk stadig ikke klare sig økonomisk hvis de bliver fyret og derfor melder de sig stadig i stort omfang ind i a-kasser.  Det eneste sted hvor a-kasserne går tilbage er blandt de helt unge 20 – 25 år. Af denne gruppe er kun ca. 20 % af den arbejdende styrke medlem af en a-kasse.

Back to Top