Hanne og Hugo Boss

Min gode veninde, Hanne, er alenemor til en frisk lille purk på seks år. Hun blev alene med ham for et par år siden, da drengens far valgte at forlade hende til fordel for en anden kvinde. Det har været svært for Hanne at få enderne til at nå sammen rent økonomisk lige siden, for hendes eksmand betaler ikke en klink mere til drengen, end han er tvunget til.

Forleden dag ringede jeg til hende og spurgte om hun og sønnen ville med ud at gå tur i skoven i det flotte vintervejr. Jeg havde en bagtanke med det, for jeg havde få dage før været heldig at vinde et gavekort på 2.000 kr. til en børnetøjsforretning i et lokalt lotteri. Det havde jeg planlagt at forære hende, for jeg har ikke selv børn.

Vi gik en tur i skoven og jeg ventede med at fortælle hende om gavekortet. Drengen løb rundt og legede mellem træerne, men pludselig råbte han op, og vi skyndte os hen til ham. Det viste sig, at han var kommet til at rive sin flyverdraget i stykker på en afbrækket gren, og Hanne blev temmelig ked af det, for det var en alvorlig flænge i stoffet, så den dyre flyverdragt fra Hugo Boss kunne næppe repareres.

Jeg skyndte mig så at fortælle hende om gavekortet til børnetøj, som jeg ville forære hende. Hanne blev meget rørt, og humøret steg adskillige grader, for nu skulle hun ikke spekulere over, hvor hun skulle finde pengene til en ny flyverdragt.

Back to Top