Pejs uden skorsten?

Som gammel hyggefyr har jeg altid haft en svaghed for hyggen ved en pejs. At ligge eller sidde foran pejsen og stirre ind i flammerne er vel noget af det mest sjælerensende, der findes? Men desværre er det jo sådan, at en pejs kræver en skorsten og en masse opbygning og den slags, så det er ikke så nemt, når man flytter ind et sted, hvor der ikke er en pejs i forvejen. Eller rettere: Sådan var det engang. Nu er dre faktisk kommet nye muligheder, som jeg først fornylig er blevet opmærksom på. Og det er de såkaldte biopejse, jeg tænker på her.

Biopejs?

Lad mig tilstå med det samme, at jeg ikke anede, de fandtes. I min verden har en pejs altid været en fast indretning med en skorsten – enten en muret skorsten eller sådan en i stål. Men så var jeg på besøg hos en gammel skolekammerat, som jeg tilfældigt mødte, og han havde en ret moderne lejlighed inde midt i Silkeborg.

Jeg lurede lidt, da vi kom ind i hans stue, for midt ude på gulvet brændte en lystig ild i en sådan en moderne skålformet sag, der faktisk lignede lidt efter Ægget. Jeg var først ret sikker på, at der var tale om noget kunstigt, men varmen fra flammerne var ikke til at tage fejl af. Det VAR ild!

Og det viser sig så, at sådan en biopejs faktisk bruger ethanol som brændstof. Det er godt nok smart!

Jeg overvejer alvorligt at købe sådan en pejs nu, hvor jeg har fået en lejlighed med plads til det. Og jeg tror, jeg har fundet min nye biopejs på http://www.bioburn.dk/, hvor de har et stort udvalg at vælge mellem.

 

Back to Top