Brug dog en cykelhjelm!

I mit arbejde som sygeplejerske på en skadestue får vi en meget lang række af forskellige skader ind, men en ganske stor del af dem har patienterne pådraget sig i forbindelse med udøvelse af en sportsgren. Og som det tit har været fremme i debatten, er ridning en af de sportsgrene, der giver rigtigt mange skader.

Cykelhjelme er ikke for sjov

Vi ser desværre alt for mange hovedskader, efter folk er væltet eller kørt ned på cykel. Og det værste er, at flertallet af dem kunne have været undgået, hvis blot personen havde båret en godkendt cykelhjelm. Der er jo efterhånden så mange lækre og smarte cykelhjelme på markedet! Se blot de gode tilbud på cykelhjelme her.

Det er jo ikke sådan, at de kære cyklister ellers er kendte for at gå ned på udstyr, som det vist kaldes. Vi ser dem komme ind med flækket hoved – men iført de nyeste og fineste cykelsko for eksempel.

Men i går fik  vi en ung mand ind med en brækket arm, nærmere betegnet underarmen. Da han skulle forklare, hvordan det var sket, fortalte han, at han var kørt over et hop med sin ATV og var væltet. Maskinen var faldet ned over hans underarm, som lå i en uheldig stilling, så den fik et brud, der heldigvis viste sig at være ret ukompliceret.

Vores læge spurgte, hvad en ATV er for en størrelse, og det kunne jeg sagtens forklare ham, nemlig at det er en terrængående, firehjulet motorcykel. Det vidste jeg, fordi min mand tidligere i år købte en billig ATV til at bruge for sjov, når vi er ude i vores sommerhus. Det ligger nemlig lige op ad nogle klitter, der ikke er omfattet af fredningsbestemmelser, så dem må man gerne køre rundt i på den slags køretøjer.

Han blev faktisk inspireret af, at en cykelforretning inde i den nærmeste by havde åbnet en afdeling med ATV salg, og han kiggede en del på de smarte maskiner, før drengerøven i ham vandt slaget over fornuften, og han gav efter og købte en. Den har han haft meget fornøjelse af, når vi er i sommerhuset.

Og inden du nu spørger: Ja – han bærer ALTID en hjelm, når han kører på den. Og han ser sgu ret sød ud på den fatisk 🙂

Back to Top