Drengen i manden

Der gemmer sig en dreng i enhver voksen mand. Det bliver jeg ofte mindet om, for det gælder i hvert fald også min gemal, der næsten kan sitre af spænding, når han skal pakke et eller andet teknisk apparat ud og have det tilsluttet – eventuelt efter først at have samlet det.

Han elsker den slags, og det er selvfølgelig til min fordel, for jeg kan i de fleste tilfælde ikke finde ud af sådan noget teknik.

Sådan var det også i går, da vi havde været i byen for at købe den espressomaskine, som vi længe har ønsket os. Vi holder de fleste af vores ferier i Italien, og vi holder begge meget af en god kop espresso, men hidtil har vi været tilbageholdende med selv at investere i sådan en maskine, fordi vi godt er klar over, at stemningen og omgivelserne også spiller ind. Vi har med andre ord været i tvivl om, at en kop espresso kan smage lige så godt hjemme i vores egen stue, som den gør på en fortovscafe i Rom.

Men nu havde vi i julegave fået et gavekort til en isenkramforretning, så nu skulle det altså være. Vi tog ind til forretningen for at kigge på espressomaskiner og fandt også en model, som vi syntes passede til vores behov.

I isenkramforretningen havde de et tilbud på en Philips ismaskine, og da vores gavekort var noget større end prisen på espressomaskinen, følte vi os meget fristede til at købe ismaskinen også. Det er nok igen vores hang til at holde ferie i Italien, der spillede ind her, for vi elsker italiensk is, og den er nu en gang nemmere at fremstille i en rigtig ismaskine. Og så talte vi også om, at det kunne være rigtig hyggeligt, når vores to børnebørn kommer på besøg, selv at lave lækker is sammen med dem.

Så det blev altså til både en espressomaskine og en ismaskine på indkøbsturen i går. Og da vi kom hjem kunne det slet ikke gå hurtigt nok for min mand at få pakket maskinerne ud og få dem afprøvet.

Vi havde da heldigvis husket at købe en pose af de specielle kaffebønner, som egner sig til espresso, med hjem fra indkøbsturen, for vi skulle selvfølgelig have lavet to kopper espresso som det første, efter at min mand havde fået pakket maskinen ud og sat den til i stikkontakten.

Vi fik hurtigt lavet et par kopper, og heldigvis smagte de helt som ønsket. Det var lækkert at kunne drikke en kop rigtig espresso i sit eget hjem.

Selv om det var en billig ismaskine, vi havde købt, fulgte der et lille hæfte med opskrifter på is med i købet. Min man satte sig til at læse nogle af opskrifterne, og han fik travlt med at kigge i køleskab og andre steder for at se, om vi mon havde alle de ingredienser, der skal bruges til at lave is.

Det havde vi ikke, så den hjemmelavede is måtte altså vente til dagen efter.

Back to Top