Forskel på tights til mænd og kvinder?

Der er altså nogle mennesker, der overhovedet ikke har skam i livet. Sådan et par stødte jeg på i dag, da jeg i den sportsforretning, hvor jeg arbejder, fik et yngre par som kunder. De var på udkig efter nogle nye løbetights, og de fortalte, at de for ikke så længe siden var begyndt at løbetræne i håb om, at de så kunne smide nogle overflødige kilo.

Jeg tog selvfølgelig mit venligste smil på og sagde, at det da vist ikke kunne være så mange kilo, de behøvede at smide, men den bemærkning kunne jeg faktisk også godt forsvare, for ganske vist havde de begge to lidt på sidebenene, men ligefrem overvægtige var de bestemt ikke.

Men jeg viste dem over til de hylder, hvor vi har et pænt stort udvalg af tights liggende, så de kunne kigge nærmere på varerne. Jeg viste dem, at i den ene reol med hylder lå der tights til mænd og i den anden reol til kvinder.

Jamen, er der da forskel, spurgte den kvindelige del af parret. Jeg troede først, hun lavede sjov, men hun havde tydeligvis ikke tænkt sig om, så jeg måtte forklare hende, at tights til mænd er faconsyede, så der er plads til de dele, som kvinder jo ikke er udstyret med.

Hun grinede lidt fåret og sagde bare nå ja. Og så gik jeg ellers i gang med at forklare dem, at det er vigtigt at købe tights i en ordentlig kvalitet, hvis man skal have den rette glæde af dem, og jeg påpegede, at Under Armour er et mærke, som vi altid anbefaler og som jeg i øvrigt selv bruger, når jeg løbetræner.

De to gav sig til at kigge nærmere på udvalget af tights og jeg trak mig en smule i baggrunden, så de i fred og ro kunne studere de forskellige dessins. Og så var det, at de begyndte at diskutere, om det skulle være ensfarvede tights eller nogle af dem med mønster på.

Diskussionen udviklede sig ret hurtigt til noget, der nok bør betegnes som et skænderi. Manden mente helt bestemt, at sådan nogle tights skal være sorte, mens kvinden syntes, at det var alt for trist med nogle ensfarvede, og i øvrigt behøver vi jo ikke være ens, som hun påpegede.

De råbte efterhånden temmelig højt ad hinanden og lod sig overhovedet ikke genere af, at der også var andre kunder i forretningen, og jeg må tilstå, at jeg følte mig lidt pinligt berørt af situationen.

Det endte dog i fred og fordragelighed med, at manden måtte bøje sig for hendes synspunkt om, at de jo ikke behøver at være ens klædt på, selv om de løber sammen. Så han købte sig et par sorte Under Armour, mens kvinden syntes bedst om et par tights med et temmelig spraglet mønster fra 2XU, som også er et mærke, vi sælger temmelig mange af i forretningen.

Men jeg undrer mig nu stadig over, at et så højrøstet skænderi skal foregå i ful offentlighed foran de andre kunder.

Back to Top