Hvem arver hvem

Lige nu sidder jeg ved mit arbejdsbord. Det er gammelt og slidt. Man kan se, at jeg har brugt det i mange år til at tegne ved. Og skære i papir ved. Jeg har den her hobby, der kaldes for scrapbooking. Det er noget med at sidde og fifle med papir, maling, forskellige medier, så man kan lave smukke ting. Fx et flot fødselsdagskort eller sådan noget. Jeg har også noget papir foran mig. Det er rart at kunne lade tankerne flyve, mens man bare sidder der ved bordet, og skaber noget smukt med sine hænder. Det, at jeg sidder her ved arbejdsbordet, har noget at gøre med, at jeg endelig har tid og lyst igen til at være kreativ. Der er gået lang tid, siden jeg var i det hjørne. De sidste par måneder har været lange og svære at komme igennem:

Hvem arver egentlig?

Min far døde og efterlod sig et testamente. I det stod der, at jeg var enearving til alle hans ejendomme. Og det var ikke så få. Faktisk 2 lejligheder inde i byen, et landsted, og så huset i byen, hvor han boede. Det er jo altid det store spørgsmål: Hvem arver? Det har vakt nogle forstyrrelser i mit forhold til mine søskende. Jeg kan godt forstå dem. De er skuffede. Og selv om jeg var den eneste af os, som så min far indtil det sidste, så mener jeg ikke, at det er helt rimeligt, at han sådan har afskrevet mine brødre. Det er en lang historie om, hvorfor det er sket. Den vil jeg måske fortælle en anden gang. Ikke endnu. Jeg skal have tid til at sunde mig over alt det, der er sket.

Testamentet

Det startede med, at testamentet blev åbnet. Og til alles overraskelse fik mine brødre bare en kærlig hilsen, og jeg fik alle ejendommene. Mine brødre var chokerede. Det var jeg sådan set også. Og egentlig er jeg ikke interesseret i at eje så mange ejendomme. Det er jo et kæmpe ansvar at tage på sig.

Boligkøb i familien

Så da vi havde sundet os over nyheden, blev jeg enig med mine brødre om, at de kunne købe 2 af ejendommene, jeg arvede for et symbolsk beløb. 100 kr. + udgifter til skødeskrivning, og salær til advokaten, som stod for alt det legale omkring boligkøb og rådgivning og boligsalg. Jeg anbefalede dem denne fremragende online service: https://skoede247.dk/

Jeg syntes egentlig, at det var retfærdigt, men min yngste bror syntes, at jeg var en gnier. Hvorfor skulle han betale for udgifterne til ejerskiftet? Jeg mente, at det er rimeligt. Jeg har jo selv haft en del udgifter til kyndige, som har stået for hele skiftet, som fulgte efter offentliggørelsen af testamentet. Jeg mente, at det var en almindelig bolighandel, og derfor syntes jeg, at det var fair for alle parter. Men min bror, han blev gal. Han blev fuldkommen urimelig at høre på. Ingen logik i det, han sagde. Jeg var meget skuffet. Og er sådan set stadig skuffet over hans opførsel. Men sådan ligger landet nu.

Min anden bror kunne godt se logikken, og var med på at overtage en af ejendommene på de betingelser, jeg havde sat. At købe en ejendom for 100 kr. er virkeligt et røverkøb.

Back to Top