IT i Silkeborg

Det var en tydeligt nervøs kunde, der forleden dag ringede til vores lille firma, der har specialiseret sig i forskellige former for service indenfor it i Silkeborg. Jeg kunne godt huske, at det var os, der havde leveret noget software til den psykolog, der nu ringede og bad om hjælp.

Psykologen havde fået en mistanke om, at hendes computer var blev hacket af en eller anden. Og det var en noget pinlig affære for hende, for der lå masser af meget følsomme oplysninger på computeren om hendes patienter. Hvis disse data kom i de forkerte hænder, kunne det i værste fald få meget alvorlige konsekvenser, fortalte hun.

Jeg bad hende øjeblikkeligt tage stikket ud, så hendes computer ikke længere havde forbindelse med internettet, og så ville jeg være hos hende i løbet af et par timer, for jeg ville helst forsøge at afdække et eventuelt problem på stedet.

Jeg kom til hendes klinik og gav mig til at søge efter spor af en hacker på computeren, men den var absolut ren og havde ikke været udsat for angreb. Psykologen fortalte, at hun havde fået mistanken på grund af nogle mails med spam, som hun ikke tidligere havde modtaget.

Heldigvis kunne jeg berolige hende, men for en sikkerheds skyld foreslog jeg, at hun tegnede abonnement på en mail scanning hos os, så hun kunne blive forskånet for de uønskede mails. I forbindelse med sådan en mailscanning kører vi automatisk et antispam program, som effektivt filtrerer den slags mails fra. Det takkede psykologen ja til.

Back to Top