Mangler en pande

Jeg mangler en pande. Og jeg har brugt adskillige timer af mit liv på at lede efter den helt rigtige sauterepande. Det er ikke nemt. Jeg siger dig: Der er mange stegepander på markedet. Man kan faktisk godt blive helt rundtosset af at sidde og læse beskrivelser af dem, man finder. Man kan læse om forskellige slip-let eller non-stick belægninger. Man kan læse forskellige tests af forskellige stegepander. Og man kan selvfølgelig finde 1000-vis af gode eller mindre gode opskrifter, hvor man har brug for en god stegepande.

Næsten en besættelse

Jeg vil vove at påstå, at det kan blive en besættelse at finde en stegepande på nettet. Heldigvis har https://www.kramogkanel.dk/ et godt udvalg. Jeg synes i hvert fald, at jeg har spildt meget tid. Og lige vidt er jeg kommet. Jeg har ikke købt en ny stegepande endnu. Og hvorfor har jeg så ikke det?

Grillpander?

Jo det skal jeg fortælle dig. Under min søgen efter stegepander kom jeg jo også til at se på grillpander. Og det er noget, jeg virkeligt overvejer at investere i. Jeg elsker nemlig grillmad. Men jeg har ikke en altan eller en terrasse, hvor jeg kan stille en grill. Og en bordgrill føler jeg mig altså ikke tryg ved. De er som regel også ret små i det. Så kan man ligeså godt få sig en grillpande. Jeg er overbevist om, at hvis man køber en i god kvalitet – fx af støbejern, så vil den holde et helt liv – plus!

Nu er det sådan, at jeg bare ikke bryder mig om at købe en firkantet stegepande. En pande skal være rund. Jeg ved ikke, hvorfor. Sådan har jeg det bare. Der er sådan set ikke logik i den holdning. En grillpande skal jo grille. Man skal jo ikke stå og røre rundt på den. Men jeg kommer ikke væk fra den holdning. Stegepander – og dermed også en grillpande – skal være runde. Jeg indrømmer, at en firkantet grillpande i støbejern vil være effektiv. Der er bare noget med, at komfurets kogeplader er runde. Så det giver mig en idé om, at en firkantet pande ikke udnytter kogepladens varme effektivt. Det er muligvis noget vrøvl. Men sådan har jeg det altså.

Firkantet pande?

En firkantet pande er nogenlunde det samme som at købe en oval gryde. Ja, der findes ovale gryder. Men ville du ikke også tænke, at en oval gryde kun kan bruges til at grydestege en kylling i? Sådan tænker jeg om dem. Og ville du ikke også tænke om en oval gryde, at den ikke udnytter varmekilden godt nok? Medmindre den altså kan gå i ovnen? Sådan tænker jeg om det.

Som du nok kan forstå, så har jeg mine holdninger til køkkenudstyr og til kogegrej. Det giver mig bare et problem. Et luksusproblem vil du sikkert sige. Ja, indrømmet. Men problemet er, at jeg bare ikke kan vælge mellem alle de lækre ting, jeg finder på nettet. Måske skulle jeg se at tage en beslutning, der er baseret på helt andre kriterier: Hvad vil jeg betale for en god sauterepande? Hvor stor skal, den være? (Det spiller også ind på prisen.) Og: til hvilken varmekilde skal den bruges?

Back to Top