Pak miljøvenligt ind!

Min kusine har fødselsdag i næste måned, og jeg skal have sendt en gave til hende. Bare en lille gave og tanke så hun, ved at jeg tænker på hende. Jeg bor jo ikke i nærheden af hende, så jeg lige kan smutte forbi og give hende den. Den skal med posten. Så må hun selv hente den.

Jeg har lavet et lille, sødt armbånd til hende, og det skal pakkes fint ind. Det tog virkeligt lang tid at lave det, men jeg ved, at hun kan sætte pris på det. Selv om det ser spinkelt ud. Det vil klæde hende. Det ved jeg. Jeg har fundet en rest bobleplast, som jeg kan vikle, om det så det, ikke bliver bøjet, hvis postfolkene er lidt hårdhændede ved pakken. Det gør, at jeg ikke er ked af at sende gaven til hende.

Gavepapir?

Jeg er nu ved at lede i mine skuffer. Jeg ved, at jeg et eller andet sted har gemt en lille æske, som armbåndet kan ligge i. Jeg ved også, at jeg har gemt noget gavepapir et eller andet sted. Det var noget, jeg købte sidste år. Måske skulle jeg bruge det til gaven, som jeg sendte hende til jul. Hun vil måske kunne genkende gavepapiret. Hun må altså finde sig i, at det er det samme. Det var jo ikke sådan noget julet papir. Det var temmelig neutralt, og det var lavet af genbrugspapir. Miljøbevidst, det er jeg da. Og jeg forsøger at genbruge så mange ting, som jeg får ind via mine indkøb som muligt. Og det er faktisk ikke så lidt, man får med sig, når man har været i supermarkedet.

Emballage er overalt

Alt er jo pakket ind i emballage, og selvom vi kan smide det meste af det i skraldeposen, der skal indeholde papir eller plast, så kan man faktisk godt genbruge store dele af det derhjemme. Det gælder om at bruge bæredygtig emballage som dette: https://www.jakodan.dk/tema-emballage/miljovenlig-emballage.html

Fx kan jeg sagtens bruge æsken, som min müsli er pakket ind i til at tegne skabeloner op på. Den er jo lavet af pap, og det er alletiders at bruge til skabeloner for de små ting, jeg klipper ud af papir eller stof. Man kan også sagtens bruge det bæger, som yoghurt kommer i til, at så sine krydderurter i. Man skal bare lige huske at gøre det rent, inden man fylder det med jord og frø. Og så kan man jo selv bestemme, om man vil dekorere bægeret, så man ikke skal se på varedeklarationen.

Nu har jeg fundet gavepapiret. Det lå selvfølgelig i den sidste skuffe, som jeg kiggede i. Sådan er det altid, når man leder efter noget. Man finder det aldrig i første forsøg. Som regel skal man alle husets skuffer igennem, inden man finder det. Murphys lov? Det ved jeg ikke. Men sådan virker det altså her hos os.Jeg mindedes om det, da jeg læste denne artikel forleden.

Jeg skal have, æsken pakket ind, og så skal jeg lægge den frem på entreens kommode, så jeg husker at få den med mig på posthuset i morgen. Bagefter skal jeg så lige sende en mail til min kusine og fortælle hende, at hendes gave er på vej.

Back to Top