Publicering med WordPress

Da min chef for noget tid siden (det er faktisk over et år siden) sagde til mig: “Lav en blog“, var det en opgave, der sendte mig ud på en rejse, jeg i den grad er glad for. Den lille ordre fra ham betød nemlig, at jeg fik indsigt i et univers, jeg stadig oplever og lærer om nærmest dagligt. Og hvem kan ikke lide at lære og opleve?

Sådan lavede jeg en blog

Jeg startede på Google med at søge efter information, og det gik hurtigt op for mig, at der reelt kun er én mulighed, hvis man vil have en blog, der bare virker: WordPress. Det system er jo helt genialt, og selve systemet er oven i købet gratis. Jeg fandt også hurtigt ud af, at der er en del gode ressourcer på nettet, når man skal lære det hele fra grunden.

Der, hvor jeg virkelig følte, at jeg kom videre, var hjemmesiden Webdesigner.dk

Jeg fandt mig et godt webhotel (det sted hvor ens hjemmeside ligger på en server, så alle kan tilgå den), og jeg fik installeret en WordPress.

Design og temaer til WordPress

Jeg fandt hurtigt ud af, at de almindelige temaer til WordPress ( se mere her ) kan være lidt kedelige, og det betød, at jeg indledte en ny rejse ud i den verden, der handler om design. Og hold da op! Der er jo helt bogstaveligt tusinder af temaer at vælge mellem. Nogle bedre end andre – men alle ret flotte faktisk.

De fleste af dem er helt gratis, og jeg kan da godt sidde og undre mig over, hvorfor nogle mennesker lægger så enormt meget arbejde i at designe et flot WordPress tema og så bare forærer det væk… Men det er jo til min og andres fordel, så jeg klager bestemt ikke!

Der er også temaer, der koster penge, men det er faktisk billigt alligevel. De mest fantastiske af dem koster få hundrede kroner, og det ved jeg, at man ikke for meget webdesign for hos en professionel.

Og så kan man jo tilpasse de enkelte temaer, som man vil, og det er faktisk ikke så svært.

Jeg er blevet helt bidt af det med blogs, WordPress og hele det miljø, der er omkring det. Hvad med dig? er du også vild med at blogge?

Back to Top