Stor ordre på lamper

Det er ellers gået stille og roligt i en årrække, men heldigvis også med en stabil omsætning i mit lille importfirma, som først og fremmest importerer italienske designerlamper af høj kvalitet. Men for en måneds tid siden blev jeg bedt om at give tilbud på leverancen af lamper til et stort hotel, som er under planlægning i København.

Der er tale om et fem-stjernet luksushotel, og bygherren stiler efter høj kvalitet hele vejen igennem. Og det vil sige ikke så lidt, for hotellet skal have 436 værelser, flere restauranter og konferencesale, så der er tale om en meget stor leverance. Hvert af værelserne skal således have to væglamper ved sengene foruden den øvrige belysning i rummene.

Inden jeg afgav tilbud kontaktede jeg min leverandør i Italien for at sikre mig, at producenten ville være i stand til at levere det store antal lamper til tiden, hvilket vil sige om godt et år. Det var en bestemt designserie, bygherren var ude efter, og den produceres af Artemide lamper i Italien.

Producenten lovede mig, at man sagtens kunne klare den store leverance og foreslog, at jeg rejste ned til dem i Milano for at forhandle priserne på plads. For der skulle selvfølgelig ikke være tale om standardpriser, når der var tale om en ordre på flere tusinde lamper.

Jeg vil godt indrømme, at jeg blev glædeligt overrasket over udspillet fra producenten, for det var faktisk en smule bedre, end jeg havde kunnet forestille mig. Men der var jo tale om en forhandling, så jeg fik dem endda til at slå nogle yderligere procenter af prisen.

Det satte mig i stand til at give et ganske godt tilbud på leverancen til hotellet, og forleden dag fik jeg besked på, at jeg havde fået ordren. Det gav feststemning i vores lille firma, for ordren repræsenterer mere end et års gennemsnitlig omsætning.

Jeg skyndte mig at ringe til Milano og fortælle min faste kontaktperson hos producenten, at jeg havde fået den store ordre, og at de godt kunne begynde at skrue op for produktionen. Hos Artemide ville de gerne have det sådan, at de måtte levere i flere tempi, forstået på den måde, at de så ville producere alle pendler først og skibe dem af sted til mig. Derefter ville de så tage fat på de andre typer lamper og levere dem løbende.

For mig betyder det, at jeg må i byen for at finde noget lagerkapacitet. Det gør nu ikke noget, for den udgift har jeg faktisk indregnet i min kalkulation, inden jeg afgav mit tilbud. Jeg har også indregnet transporten af lamperne fra lager til byggepladsen, for det er ifølge kontrakten mig, der står for den del.

Min kone er selvfølgelig lige så begejstret som jeg for den store ordre, for den betyder alt andet lige en kærkommen konsolidering af firmaets økonomi – og dermed også af vores privatøkonomi, da jeg er eneindehaver af virksomheden.

Jeg har aftalt med producenten i Milano, at jeg kommer derned igen for at aftale leveringstidspunkter. Så skal min kone med.

Back to Top