Verden fra sofaen

Fredag aften og musikken spiller, folk danser, og festen er i gang. Vi har fået en god middag, inden vi tog hen til min kærestes veninde, som har inviteret os til fest. Hun er en rigtig festabe, men hun ved, hvordan får sat alle i godt humør. Hun er en meget glad pige. Min kæreste og hende har været veninder lige fra folkeskolen. Det er efterhånden rigtigt mange år.

Sove eller sidde

Jeg sætter mig i hendes hjørnesofa. Kigger rundt i lokalet, hvor folk danser og sludrer. Det er et hyggeligt rum. Hun har nogle lækre møbler. Jeg kunne godt blive misundelig på hendes spisebord og stolene dertil. Min kæreste snakker med nogle mennesker, jeg ikke kender. Det gjorde hun nok heller ikke før nu. Det er første gang, jeg er med til fest hos veninden, så jeg kender ikke så mange her. Der er et par, jeg har mødt før.
Jeg kan mærke, at middagen, vi fik, inden vi kom har lagt sig tungt i min mave. Er faktisk lidt søvnig.

Gad vide, om der er en sovesofa et sted. Nu ved jeg godt, at man ikke bare lægger sig til at sove på fremmede menneskers senge eller sovesofaer, men jeg er bare så lidt i stand til at være rigtig i festhumør lige nu. Har mest lyst til bare at lægge mig i hjørnesofaen og få en lur. Bare en halv time. Så skal jeg nok være i festhumør.

Min kæreste kommer hen til mig, hun har et glas vin i hånden. Hun giver det til mig og siger skål. Jeg skåler med hende. Rejs dig op, vi skal danse. Jeg trækker hende ned i sofaen ved siden af mig, giver hende et kys på kinden og siger, at det gider jeg ikke. Jeg er søvnig. Arh, kom nu, det er bare den bøf, der har lagt sig, som en mursten. Det ved jeg. Det hjælper at røre sig lidt. Ok. Jeg rejser mig, og vi danser. Det er faktisk rigtigt, hvad hun siger: Det hjælper at røre sig efter middagen. Jeg begynder at vågne, og min krop får energi. Vi danser og griner, smider os i hjørnesofaen. Jeg henter et glas vand og et glas vin. Jeg er tørstig. Det kommer der af at svede, når man danser. Vi falder i snak med et par, som også sidder i hjørnesofaen. De er interessante at tale med. Hun er kunstmaler, og han er skuespiller.

Møder i en hjørnesofa

Vi kender ikke nogen af hendes værker, vi har heller ikke set ham på teatret. Vi går ellers tit i teatret. De fortæller, at de ikke er så kendte. Han har haft nogle små roller i nogle tv-serier, og hun har et lille galleri. Hendes forretning overlever, fordi hun sælger kunst fra mere kendte malere. Han har lidt penge på kistebunden, så de klarer sig. Men livet som kunstner er ikke så nemt som mange tror. De er rigtigt søde, og vi hygger os godt sammen med dem. Vi har inviteret dem til middag i næste uge, så vi kan lære dem bedre at kende.
En hjørnesofa er skyld i, at vi har mødt nogle dejlige mennesker.

Back to Top