Bedste Office kurser?

Du hader at skulle lytte til de der oplæg, hvor oplægsholderen står med den ene hånd i lommen, og en eller anden laserpeger i den anden. De har altid sådan nogle lidt kedelige PowerPoint slides, der bliver kastet op på en stor hvid væg – eller er det et lærred? Ligegyldigt om det er en væg eller et lærred. Det er bare en hvid baggrund. Oplægsholderen skjuler sin usikkerhed ved at holde fast på hånden i lommen. Og ved at tale lidt ned til jer, der sidder i salen. Du ved godt, at han ikke mener det som nedtalende. Men den arrogante tone og vendingerne han bruger, fortæller dig bare, at der ikke er meget for dig at hente fra netop det oplæg. Og det er egentlig synd.

Ingen vinder

Både for dig – og for oplægsholderen. Du føler, at du spilder din tid. Han kan mærke, at du ikke er med som tilhører. Du går måske glip af lige de guldkorn, som du har brug for. Han mister sin selvtillid. Og når du så endelig har siddet der, og lyttet til en podcast, imens han har udgydt sine budskaber på en uforståelig måde, så får du sådan et spørgeskema, hvor du skal fortælle, hvad du syntes om oplægget. Du bliver lidt frustreret – og sabler oplægget ned i din evaluering. Måske har du taget fejl, tænker du, efter at have afleveret A4 arket med de små spørgsmål om, hvordan oplægget var. Og ja, det har du. Du har taget fejl. Du har været for hård og du har faktisk også selv været uforberedt.

Kurser i Microsoft Office

Hvorfor? Fordi, du skrev ikke, at du gerne ville høre oplægget, fordi emnet interesserer dig. Du skrev heller ikke – dernede under forslag til forbedringer – at oplægsholderen måske burde følge et af de mange Microsoft Office kurser, der afholdes, og som handler om interaktiv brug af PowerPoint. Du begrundede ikke, hvorfor du kedede dig under oplægget, og hvordan skal oplægsholderen så nogensinde kunne blive bedre? Det kunne jo godt tænkes, at den lidt arrogante holdning, som du følte at oplægsholderen havde overfor sine tilhørere, er udsprunget af usikkerhed og uvidenhed om, at via Microsoft Office kurser, så kan den usikkerhed elimineres. Simpelthen fordi sådan et lille kursus giver viden om, hvordan en specifik applikation bruges bedst.

Excel kan ufattelig meget

Og i virkeligheden – bør du ikke gribe fat i dig selv? Hvor ofte ser du selv en evaluering af et oplæg, du selv har holdt, hvor du får fem ud af fem stjerner? Det er ret sjældent, er det ikke? Måske har du selv brug for et af de Microsoft Office kurser, der findes, som kan hjælpe dit til at lave endnu bedre oplæg, når du skal fortælle en stor skare om, hvor godt den danske økonomi har det og hvorfor. Måske er det på tide, at du selv finder et af de mange og meget forskellige Excel kurser, der findes, og følger det. Det vil måske kunne hjælpe dig til at blive en bedre forelæser og til at kunne få bearbejdet alle de data du sidder med hurtigere.

Back to Top