Den bedste stige

Det store bøgetræ, der står nogenlunde præcist i skellet mellem vores grund og naboens, har mange år på bagen. Ingen af os ved, hvor gammelt det er, for det er under alle omstændigheden en del ældre end nogen af os.

Men træet er sundt og godt og samtidig meget smukt, så hverken naboens eller vi ønsker det fjernet. Men hvert år er vi nødt til at save nogle af de nederste grene af, for ellers breder træet sig for meget, og her i år nævnte min nabo, at et par af grenene var ved at nærme sig hans fine Juliana drivhus, og han ville ikke risikere, at grenene forårsagede ødelæggelser på drivhuset.

Så vi aftalte, at vi skulle foretage den årlige beskæring den næst følgende lørdag, så i går var vi i gang med grensav og høgenæb. Nogle få af de nederste grene kan vi nå fra jorden, men til de grene, der sidder højere oppe, er vi nødt til at kravle op på en stige for at nå dem.

Min nabo fortalte, at han netop havde købt sig en ny Jumbo stige, så det blev selvfølgelig den, vi brugte, selv om jeg også har en stige – men af noget ældre dato. Det gik relativt nemt med beskæringen, som det i øvrigt gør hvert år, så vi var færdige i god tid til den fælles frokost, som vores koner hvert år stiller an med, når vi har beskåret bøgetræet. Det blev som sædvanligt en hyggelig frokost med øl og snaps.

Back to Top