Det gode team?

Jeres træner har virkeligt råbt og skreget under kampen. Han er rasende lige nu. Det kan I godt mærke. I burde ikke have tabt kampen. Men altså, hvad kan I gøre lige nu? Ikke så meget andet end at affinde jer med nederlaget. Jeres træner forsøger at kontrollere sit temperament. Men I får altså endnu en opsang, der handler om godt teamsamarbejde. Et samarbejde, som han mener, var totalt fraværende under kampen. Du gider ikke at lytte til ham længere. Derfor glider du ind i dine egne tanker.

Hvem ved hvad et godt team er?

Spørgsmålet rejser sig: ”Hvad er et godt team?” Du forsøger at lade være med at afbryde jeres træners talestrøm om, at I skal arbejde meget mere på at få et godt teamsamarbejde. Du vil faktisk gerne have hans mening om, hvad et godt team er.

Her er to gode bud på, hvad et godt team er: https://goteam.dk/blog/hvad-er-et-team og https://www.teamudvikling.dk/blog/hvad-er-et-godt-team

Træneren taler – meget

Han, din træner, har talt uafbrudt i mere end 10 minutter nu. Det er tilstrækkeligt. Du har forstået, at et godt team består af medlemmer, der respekterer hinanden – og sætter sine egne ideer til side. Det er dog lidt svært at gøre, når du ved, at du lige så godt kan få sendt bolden i mål, som ham din holdkammerat kan. Så hvorfor skal hele holdet så sende bolden over til ham? Han er jo ikke en bedre målscorer end jer andre. Nej, men det, du ikke har forstået, er, at på et godt team, der har hvert medlem en bestemt rolle.

Og kan du ikke acceptere det, så sker der det, som skete under kampen her i eftermiddags: Det teamsamarbejde, som I har brugt en del tid på at udvikle, går itu. Og du var selv med til at ødelægge det hele: Du nægtede at sende bolden i din holdkammerats retning, så han kunne score. Du forsøgte selv – uden held. Og uden opbakning fra dine andre holdkammerater. Så kom ikke og sig, at alle andre har skylden for jeres nederlag. Du er en del af resultatet. Et dårligt resultat.

Det giver stof til eftertanke

Tankerne har gjort dig ked af det. Du kan godt se pointen i, at du skal sætte dig selv og dit ego til side en gang imellem. Der er jo ikke nogen, der siger, at du ikke får den gode helterolle. Der er ikke nogen, der siger, at du ikke skal score. Men der er nogen, der siger, at hvis du skal forblive på holdet, så skal du kunne indgå i det teamsamarbejde, som jeres træner har defineret. Han har jo analyseret modstanderne og ved, hvad opgaven går ud på. Han kender jer hver især og har stor viden om, hvor jeres stærke sider er og kan derfor sammensætte det bedste team. Hvorfor skulle han ikke gøre det? At der så er en eller to på holdet, der ikke kan sætte sit ego til side, er en skam.

Din træner har afsluttet sin talestrøm om, hvad et godt team er og teamsamarbejde. Du rejser dig fra bænken. Går ud i baderummet og skyller sveden af kroppen. Spørgsmålet: ”Hvad er et godt team?” har du ikke fået din træners svar på endnu. Men du ved, at i sport og på arbejdspladsen er godt teamsamarbejde afgørende, for du har læst denne artikel om emnet.

Back to Top