Trygge skovbørnehaver

Jeg har været meget bekymret over, at mit barn skal starte i en ny børnehave. Vi har haft en meget dårlig erfaring og måtte bede om orlov fra mit arbejde for at kunne passe hende selv, indtil vi fandt et nyt sted, hvor jeg kan føle mig sikker på, at der bliver passet godt på hende. Det er en livlig, lille pige på 4 år, og det, der skete, var meget uheldigt. En dag, da børnene var ude og lege, stod lågen til haven åbent. Hun var så gået ud på gaden – helt alene. Ingen opsyn. Heldigvis var det på et tidspunkt, hvor der ikke er særligt meget trafik. Men tanken om, hvad der kunne være sket, fik mig helt op i det røde felt.

Små børn uden overblik

En lille pige, der ikke har overblik, og som er gået på opdagelse alene ude på gaden, er ikke en rar tanke. Jeg blev rasende, da personalet i børnehaven fortalte mig om episoden, da jeg kom for at hente hende. Den samme aften blev jeg enig med min mand om, at vi melder hende ud og finder et andet – og sikkert sted, hvor hun kan være, når vi arbejder. Hun blev meldt ud den næste dag. Med øjeblikkeligt varsel. Børnehavens leder var naturligvis ked af det, men kunne godt se, at det var en meget uheldig episode og grund til, at vi ikke tør stole på sikkerheden i børnehaven længere. Bevares, vi ved godt, at uheld kan ske. Men en åben låge ud til gaden, det er utilladeligt, når man har med små børn at gøre.

Skovbørnehaven Æbleskoven

Nu har vi så endelig fået plads til hende i en skovbørnehave – Æbleskoven, jeg fandt. Vi fik skrevet hende på venteliste efter at have besøgt børnehaven. Et rart sted, hvor der er ro på tingene, og hvor personalet er meget hensynsfulde overfor børnenes behov. Faktisk var jeg ret begejstret for stedet, og det var noget af en skuffelse at få at vide, at vi nok måtte se frem til lang ventetid. Jeg fik hende også sat på andre ventelister i håb om, at jeg ikke blev nødt til at udvide min orlov til at blive til orlov uden løn.

Men så her, i torsdags fik vi en mail om, at der bliver en plads, ledig til 1. august. Ville vi tage imod den? Ja, naturligvis ville vi det. Vi er meget tilfredse med hele tilgangen hos Trygge Institutioner.

Det bliver bare godt

Det bliver godt for hende. Hun har savnet at lege med andre børn. Hun har været lidt ensom. Også selvom jeg har forsøgt at holde hende beskæftiget med aktiviteter, hun kender. Det er svært at være hjemmegående mor 24/7 med et lille barn. Her skal jo købes ind. Her skal gøres rent og laves mad. Det er ikke alle aktiviteter, hun kan være med til. Min mand har naturligvis været sød til at tage sig af hende, når han har været hjemme, så jeg kunne få en pause. Det er utroligt så hurtigt, man glemmer, hvor meget energi børn tager fra en, når man ikke arbejder. Jeg håber, hun bliver glad for at komme i børnehave igen. I næste uge. Jeg bliver glad for at komme på arbejde igen.

Back to Top