Eferskolernes dag på Fyn

Næste søndag bliver begyndelsen på Sørens voksenliv, han har besluttet at tage på efterskole for at gå i 10. klasse. Søren ved ikke helt, hvad han vil, når skoletiden er forbi, derfor synes vi, at valget med at afslutte folkeskolen på en efterskole er en god beslutning, og vi håber selvfølgelig, at 10. skoleår kan medvirke til, at han træffer den rigtige beslutning om sin videre uddannelse.

Søndag er der efterskolernes dag, og vi skal sammen med Søren besøge tre efterskoler her på Fyn.

Som nævnt er Søren i tvivl om, hvad han vil efter 10. klasse, han har talt meget om at blive skuespiller, for teater og musik er en af hans store lidenskaber. Men han er også meget interesseret i sport, især fodbold, som han spiller på højt plan. Vi ser gerne, at Søren vælger en akademisk uddannelse, for han er dygtig i skolen, men vi vil selvfølgelig ikke presse ham til at følge vores ønsker.

Den første efterskole, vi skal besøge, er en teater efterskole, den anden er en musik efterskole og den tredje en fodboldefterskole, og vi ser det som et billede af, at Søren ikke vil prioritere for eksempel sprog og matematik, men kun undervises i 10. klasses pensum i disse fag og så dyrke og fordybe sig i teater, musik eller fodbold.

Det bliver spændende på søndag, ingen af os har erfaring med efterskoler, vi har læst de respektive skolers koncept, men vi er enige om, at Søren suverænt bestemmer, hvor han vil tilbringe sit 10. skoleår.

Back to Top