Lærer i matematik

Min gode veninde, Inger, er alenemor til sin søn, Rolf, der nu er fyldt 14 år. Hun har været alene med ham i de seneste fire år, efter at hun og hendes mand valgte at gå hver til sit. Inger er en stærk person, og hun er i hvert fald en god mor for Rolf, som i øvrigt er en sund og dejlig knægt.

Nu har Rolf nået den alder, hvor han selv begynder at interessere sig for, hvilken type uddannelse, han skal gå i gang med, når folkeskolen er overstået. Rolf snakker en del om, at han allerhelst vil uddanne sig indenfor sport og idræt, som han går meget op i og selv er dygtig til.

Det er ikke et ønske, som Inger er så begejstret for. Hun mener nemlig, at uanset hvor godt man uddanner sig indenfor sport og idræt, så er der vel ikke så meget, man kan bruge uddannelsen til bortset fra at blive lærer med det som speciale.

Men heldigvis har Rolf også andre interesser, og han er selv indstillet på, at sporten måske mere hører fritiden til. Han klarer sig godt i skolen, og nu er han nået i den alder, hvor eleverne er begyndt at få karakterer i de enkelte fag. Og de karakterer er bestemt flotte, så Rolf har mange muligheder for sin fremtid.

Kun kniber det lidt med matematik, og her har Inger svært ved at hjælpe ham, for det er heller ikke hendes stærke side. Men der kan jeg heldigvis tage over.

Back to Top