God låsesmed i Kbh?

Jeg var ude at gå en lang tur i søndags. Det var en gåtur i frisk luft. Rart at få blæst hjernen igennem. Jeg havde brugt for meget tid på at sidde og kukkelure indendørs. Så der blev dømt lang gåtur under alibiet om, at jeg har brug for lidt motion. Nede ved havnefronten så jeg mange andre mennesker, der havde fået den samme idé. Selvom det var blæsevejr, så var det altså også solskin. Og det kan jo få os ud fra stuerne. Det er ikke så tit her, er sol sådan midt i efteråret. Jeg nød faktisk at gå langs havnefronten. Sådan i mine egne tanker og planer for den kommende uge.

Afbrudt

Pludselig blev jeg afbrudt. Der var én, der råbte mit navn, og kom løbende imod mig. En gammel kammerat, jeg ikke har set i mange år. Han hilste, og vi fik en snak om, hvad der er sket os, siden vi sås sidste gang. For en del år siden faktisk. Jeg fortalte ham om mit karriereskift og om mit hverdagsliv. Det gik op for mig, at det nok ikke er så særligt spændende. Jeg har mine rutiner, som jeg lever efter.

Kender du en god låsesmed?

Han fortalte, at han lige var blevet skilt, og er ved at flytte tilbage ind til byen. Han spurgte mig, om jeg kender en god låsesmed i København – og det gør jeg da: https://www.dencyklendelaasesmed.dk , fordi han står og skal have skiftet låsene i sin nye lejlighed. Jeg mente da nok, at jeg kender et par københavnske låsesmede. Jeg har nemlig en frygtelig uvane med at glemme mine nøgler, når jeg går hjemmefra om morgenen. Så jeg spurgte ham om, i hvilket område hans nye lejlighed ligger. Det kan godt være, at jeg kender en god låsesmed i hans område.

Han fortalte mig, at han skal bo inde i city. Han har købt en, lækker – men meget gammel – lejlighed inde i Lille Kongensgade. Den skal fungere både som hans, bolig og hans arbejdsplads. Han er selvstændig erhvervsdrivende og kan arbejde, når det passer ham.
Jeg fortalte ham, at jeg kender en låsesmed, som kan komme og hjælpe ham. Fandt hans telefonnummer frem og gav ham det. Jeg fortalte ham også, at jeg selv havde brugt den bestemte låsesmed, da jeg fik sat nye låse i min egen lejlighed. Men jeg måtte også advare ham om, at jeg ikke vidste, om låsesmeden kunne vejlede ham vedrørende låsene til den del af lejligheden, som skal fungere som hans arbejdsplads. Der er vist nogle særlige regler for, hvordan en privat bolig og en arbejdsplads skal tyverisikres. Så det måtte han lige tjekke med sit forsikringsselskab.

Tyverisikring

Da jeg fortalte ham det, kiggede han på mig og sagde, at det var utroligt heldigt, at han lige havde mødt mig i dag. Han ville aldrig selv have tænkt på, at der er forskelle på, hvordan man tyverisikrer en lejlighed, der også danner ramme om virksomhed.
Vi sludrede videre og besluttede at gå hen på en café og få en kop kaffe. Det var rigtigt hyggeligt. Og sjovt, at man sådan lige pludselig møder et menneske, man ikke har set i flere år.

Back to Top