Heldige kvinder

Kvinder er heldige. De har så mange muligheder for at lege med farver, når de køber tøj. Når jeg fx er på udkig efter en jakke til en mand, så kan man få rigtigt mange forskellige slags. Men altid i lidt kedelige mørke farver. Det er faktisk kun sportsjakker, jeg kan få i forskellige farver. Jakker til kvinder fås i alle mulige farver. Er det ikke en lille smule uretfærdigt? Ja, moden sigter på, at kvinder bruger flere penge til tøj, end mænd gør.

Jeg kan godt lide tøj

Nu er det bare sådan, at jeg kan godt lide tøj. Jeg følger med i, hvad der er moderne at have på. Og jeg elsker at købe tøj til mig selv. Jeg gør en del ud af at finde tøj, som jeg synes, er stilfuldt. Men ofte, så er det som mand svært at finde tøj i forskellige farver. T-shirts og skjorter kan have farver og mønstre, men det er så det. Åh, ja, nu skal jeg ikke være helt uretfærdig. Det er også muligt at få bukser i denim, som har andre farver end blot blå eller sorte. Selv har jeg jeans, som er orange og røde. Ensfarvede. De er ret fede, og jeg elsker at gå med dem. Men det er så det.

Kvinder kan få jakker, der er orange, gule, stribede, strikkede. De kan fås i alle mulige materialer. Jeg kunne godt finde på at købe en orange ruskindsjakke, hvis jeg kunne finde én, som er syet til en mand. Det kunne være herligt.

Jeg ved ikke, hvorfor mænd ikke har de samme valgmuligheder, som kvinder har. Er det bare, fordi det er mere acceptabelt, at kvinder har mere farverigt tøj end mænd? Kan modedesignerne ikke gøre noget ved det? Jeg ved, at i andre dele af verdenen er det meget mere accepteret, at mænd også går i farvestrålende tøj. Men ikke her hvor jeg bor. Her er vi meget konservative, synes jeg. Tøjet, vi går i, skal være neutralt. Det må gerne være stilfuldt. Det kan være meget dyrt. Men der er kun lidt plads til farver. Ofte er det faktisk kun slipset, som kan være farvestrålende.
Det er meget begrænsende.

Udsalg af tøj og hvad så?

Jeg kom forbi en butik forleden dag, hvor de havde udsalg. Jakkerne til kvinderne var sat meget mere ned end jakkerne til mænd. Kvindernes jakker var i gennemsnit sat ned med 50%. Mændenes med op til 40%. Hvor for det? Jeg fatter det ikke. Det, synes jeg, er uretfærdigt. 1: Jeg har færre valgmuligheder og 2: Jeg skal betale forholdsvist mere for en jakke. Og det samme er gældende for sportstøj til mænd – se for eksempel her.

Måske skulle jeg begynde at sende læserbreve til diverse modeblade om det her problem. Jeg er garanteret ikke alene om at tænke på den her måde. Du må gerne synes, at det er et luksusproblem, men ville det ikke være meget sjovere, hvis også fyre kunne trække en orange jakke på?

Måske starter jeg en bevægelse for farvestrålende tøj til herrer. Vi er måske ikke så mange mænd, som tør gå i tøj med mange farver. Men vi kan da gøre opmærksom på, at vi er her.

Back to Top