Hemsedal i Norge

Sommeren er forbi. Den har været skøn. Ferien var super. To skønne uger nede ved Middelhavet, hvor I bare oplevede den sydlandske mentalitet, smagte på underlig mad, badede og blev lidt solskoldede. Nu er I endelig kommet helt ind i hverdagsrytmen igen. Der er skolegang for ungerne. Der er arbejde for jer. Og så er der alle fritidsaktiviteterne, der skal passes. Jo, det har taget noget tid at finde tilbage til hverdagen. Men nu er I der. Og hvad skete der så i morges? Din store datter på 12 spurgte dig om, I skal på ferie I efterårsferien. Du opdagede til din store forskrækkelse, at der kun er en måned til efterårsferien. Din datter har stillet dig et spørgsmål, som du ikke var helt forberedt på. Men du kunne ikke svare hende. Hun forlangte et svar. Du vidste simpelthen ikke, hvad du skulle sige til hende. Hun erklærede, at hun gerne vil på skiferie.

Hvor kom det fra?

Hvor har hun det fra? I har aldrig været på skiferie. Du lovede hende, at du vil se på det. Og I kan tale om det senere. Dit håb var, at hun ville glemme alt om efterårsferie og skiferie. Du kørte hende i skole – og derfra direkte videre på arbejde.
Du fortalte en kollega om din datters krav om at komme på skiferie i efterårsferien.

Din kollega har ofte været på skiferie, så hans reaktion var, at det kan han da godt forstå, men i oktober, er der ikke snegaranti. ”Så hvis du kan udskyde en skiferie til Norge til jul eller endnu bedre til vinterferien, så vil det give jer en bedre oplevelse”. Du er taknemlig for, at han gav dig et godt argument for, hvorfor I ikke skal på ferie her i efterårsferien. Mangel på sne. Man kan ikke stå på ski uden sne.

Norge er sikker med sne

I frokostpausen sætter du dig dog med en kop kaffe og skriver i Googles søgefelt: ”Skiferie Norge”. Du finder en masse sites, der tilbyder skiferier. Nogle er ikke så dyre. Andre er udenfor jeres budget. Det er lidt af en jungle at bevæge sig rundt i – i frokostpausen. Så du glemmer alt om skiferier i Norge og koncentrerer dig om arbejdet.

Den samme eftermiddag gentager din datter sit spørgsmål til dig: Skal I på ferie i efterårsferien? Du fortæller hende, at det skal I ikke, fordi det er ikke sikkert, at der er sne, der hvor I skal på skiferie på det tidspunkt. Du kan se, at hun bliver skuffet. Men hun fordøjer lige svaret, og kan godt se, at det ikke kan lade sig gøre at komme på skiferie, hvis der ikke er sne. Hun spørger dig dog om, hvornår I så skal på skiferie – og hvor. Du fortæller hende, at I muligvis tager på skiferie i Hemsedal – oppe i Norge – når det bliver vinterferie. Hun må være tålmodig. Hun nikker. Forstår. Går ind på sit værelse.

Hemsedal er smuk og populær

Og du undrer dig: Hvor kom det der med Hemsedal fra? Var det et af de skisteder, du kiggede på i formiddags – under frokostpausen? Det var det faktisk! Du sad og faldt i svime over Hemsedal her: https://danskbilferie.dk/skiferie/norge/hemsedal

Back to Top