Hvad ved du om det?

En gang imellem tænker jeg på, at det kan være irriterende at sidde og diskutere et ellers interessant aspekt sammen med andre, der er lige så fagligt uvidende som jeg selv på området. Der mangler ganske enkelt facts i sådan en diskussion, men når man ikke lige har en fagmand ved hånden, kan det nok ikke være anderledes.

Sådan var det også i går, da vi sad nogle kolleger i frokostpausen og kom til at snakke om elbiler. De fleste var overbeviste om, at vi alle sammen om få år vil køre i elbiler, for det er nødvendigt af hensyn til miljøet. Vi var også enige om, at den forskningsmæssige udfordring handler om de batterier, der skal levere strømmen til elmotoren i sådan en elbil. Nogle helt andre udfordringer end dem man har med video batterier faktisk.

For endnu er der ikke fremstillet en elbil med en rækkevidde, der er tilstrækkelig til at gøre den interessant for alle mennesker. Derfor diskuterede vi, hvilken type batterier, vi mon vil se i fremtidens elbiler. Min kollega Carsten sagde med et grin, at der nok kun er én ting, der er sikkert, nemlig at det i hvert fald ikke bliver blybatterier, for de er ganske enkelt for tunge til at være interessante.

Men ellers gik diskussionen mest på, om der skal satses på genopladelige batterier, som man bare lader op via en stikkontakt derhjemme, eller om fremtiden mere handler om en slags batteristationer, hvor man undervejs på sin tur kører ind og bytter sin snart flade batterier ud med andre, der er fuldt opladet. Det bliver spændende at se. I øvrigt køber jeg de fleste af mine batterier på nettet  hos http://www.batteribyen.dk/

Back to Top