Hvor meget afkast?

Investering i aktier bør over tid give et højere afkast end obligationer, men hvor meget kan du egentlig forvente at få i afkast af din investering i aktier? Det er vigtigt, at du som investor forholder dig realistisk til, hvor meget aktierne stiger. Og det gælder både, hvad gælder hele aktiemarkedet, og ikke mindst hvad du selv får, for der kan nemlig være ret stor forskel.

Gevinsten på investering i aktier de sidste 40 år

Et fornuftigt sted at starte for at finde frem til, hvad aktier giver fremover er ved at kigge på historien. Det er naturligvis ikke nogen som helst garanti for, hvad du får i fremtiden, men det giver en fornuftigt indtryk.

Online lån i dag ▷ Lån penge online – 99,4% får hurtigt JA på nettet!

De sidste 40 år, er gevinsten årligt 8,6 procent i snit før skat og med renters rente. 100 kroner er blevet til 2.722 kroner. I slutningen af 2007, inden den finansielle krise gik i gang, var afkastet 9,8 %. 1,2 %-point er imidlertid ret meget over så mange år! 100 kroner er i stedet blevet til 3.487 kroner. Det betyder virkelig meget for din investering, og det er vigtigt at tænke på, aktiemarkedet svinger gevaldigt.

Så hvad kan vi slutte af den analyse? Afkast på ca. 8 procent før skat på en global samling aktier er nok realistisk.

Hvad får du i afkast på din investering i aktier?

Det er vigtigt, at du er realistisk omkring dine talenter i forhold til din investering i aktier. Der er ikke mange undersøgelser der tyder på, at privatpersoner, kan få en højere afkast end markedet. Det betyder, at du bør forsøge at få det samme afkast ved at købe og holde en samling aktier fra hele verden, så din investering har en god risikospredning.

Du kan også vælge en global investeringsforening med lave udgifter for eksempel Sparindex eller en ETF såsom iShares MSCI World kombineret med iShares Emerging Markets. Så får du en bred og risikospredt aktieportefølje og forhåbentlig omkring 8 procent i afkast på din investering på lang sigt.

Back to Top