Danmarks bedste sælger?

Mange har et indre billede af en sælger som værende en frembrusende og egentlig ganske irriterende person, der ikke tager et nej for gode varer, prakker dig alt muligt på og lover mere, end han/hun kan holde. Desværre et det nogle gange sandt – men den slags sælgere kommer ikke langt. En rigtig sælger er noget helt andet, og selv det bedste salgstalent er bare ikke nok. Der skal træning og uddannelse til – og når den er på plads, er det at være sælger meget mere end bare at sælge.

Salgstræning i Danmark

Der er mange firmaer og konsulenter, der udbyder salgstræning. Mange af dem er faktisk gode – andre er spild af tid og penge. Og så er der sådan en fætter som Leon Birdi, som vel i dag er en af de mest anerkendte i Danmark. Han laver kurser for både “alle” og ekstremt tilpassede kurser for virksomheder. Et af hans specialer er servicebranchen, hvor han er kendt for at vende op og ned på alting, kræve kameler slugt – og i sidste ende spytte ekstremt forbedrede salgspersonligheder ud i den anden ende.

Du kan se en oversigt over hans kurser og salgstræning her.

Service er salg iflg. Birdi

Et af de områder, hvor Leon Birdi har formået at vække den slumrende og selvfede servicebranche i Danmark er service. Har man rejst i for eksempel USA, ved man, at service, venlighed og imødekommenhed er noget ganske andet end hvad der generelt er gældende i Skandinavien.

Nu kan man ikke bare tage den amerikanske model og indføre i danske virskomheder, hoteller etc. Men man kan lave en hybrid af den, der er tilpasset danskere. I USA er det jo for eksempel en stor del af lønnen for tjenere og andre, der udgøres af drikkepenge, og det er selvfølgelig også en motiverende faktor for at give den lidt ekstra gas på servicen. Du kan læse om drikkepenge i USA her.

Et foredrag kan åbne ballet

Personligt fik jeg øjnene op for Leon Birdi og hans tilgang til samspillet mellem service og salg via et af de foredrag om salg, han afholder. Det kan altså varmt anbefales – men vær parat til at begynde at tænke i nye baner 😉

Back to Top