Isoleringen på loftet?

husenes tage? Nej, vel? Det er da kønt at kigge på. Men så lægger du mærke til – lige da I er ved at nærme jer din bolig, at sneen på den ene side af taget på dit hus er smeltet væk. Du tænker, at det må have været solen, som har smeltet det væk. Og det er givetvis rigtigt nok. Du tjekker ikke, om sneen også er smeltet væk fra naboernes tage. Du har det helt fint med, at solen har fjernet sneen fra taget. Du ved, at du har en god loftisolering. Og du ved også, at det er en myte – det der med, at dårlig loftisolering kan ses på folks tage, når det har sneet. For det er en myte. Loftisoleringen har ingen indflydelse på solens stråler. Men den har stor indflydelse på din varmeregning. Og dermed også på CO2-udslippet, som du skaber, når du varmer huset op.

Hvad er god isolering af loftet?

Og med god loftsisolering – læs mere her –  så mener jeg, at du har sørget for, at loftets isoleringslag er minimum 30 cm højt. Mange tror, at 20 – 25 cm er tilstrækkeligt. Det er det ikke. Og det ideelle er faktisk, hvis laget er ca. 40 cm.

Og det var jo netop det, du fik gjort her sidste sommer. I havde ikke lyst til at rejse. I havde en pose penge, som I gerne ville bruge på forbedringer i huset. Og en af forbedringerne var netop at få isoleret loftet. Det var sådan skridt nummer to i den proces, som I satte i gang for to år siden: At få huset gennemisoleret, så indeklimaet kunne blive maksimalt. I havde jo opdaget nogle svage punkter i huset, fordi I var så meget i hjemmet i perioderne, hvor I var hjemsendt fra jeres jobs.

I satte gang i projektet

Så I satte gang i projektet omkring loftsisoleringen. Og du er rigtig glad for, at I nåede at få det gjort, imens I stadig kunne bruge håndværkerfradraget. Fornuftig disposition! Det må jeg sige.

I tilkaldte en energiekspert og en isolatør og fik et bud på, hvad der kunne gøres, så I kunne få optimal isolering på loftet. Og ja, da der allerede lå et godt lag – og da der ikke blev konstateret nogle skader oppe på loftet (taget spær eller andre steder i tagkonstruktionen), så var det en nem sag. Isolatøren kom og lagde et ekstra lag isoleringsmateriale oppe på loftet. Samtidigt sørgede han også for at loftslemmen lige fik et ekstra tjek – og blev isoleret bedre. Og nu har I et fint, isoleret hus. I har også et hus, som faktisk er steget i værdi.

Ikke kun fordi priserne på ejendomme stiger. Også fordi I har lavet nogle forbedringer, som bevirker, at værdien generelt set er højere. Ok, I tænker slet ikke på at sælge huset, så det har muligvis ikke så meget betydning for dig. Men det, at du ikke skal bruge så meget energi på at varme huset op, og dermed er med til at dæmme op for CO2 udslippet, er du glad for.

Back to Top