IT sikkerhed ja tak

I det hus i Silkeborg, hvor vi bor, er der fire ejerlejligheder, og vi har en rigtig god ejerforening, hvor vi har nemt ved at enes om tingene. Der er fra tid til anden udvendige arbejder på bygningen, som vi alle fire familier skal deles om at betale, men vi har faktisk aldrig haft uenigheder omkring den slags.

Da vi i sidste måned holdt vores sædvanlige kvartalsmøde i ejerforeningen, foreslog vores nabo Pernille, at vi måske skulle undersøge mulighederne for at deles om en internetforbindelse. Hun var kort tid forinden blevet ansat i et firma, der er autoriseret Zyxel partner, og hun havde fundet ud af, at et trådløst netværk af det mærke sagtens kunne række til alle fire boliger i huset.

Vores underbo, Henning, var lidt betænkelig ved, om vi kunne opnå tilstrækkeligt it sikkerhed, hvis vi delte et trådløst netværk, for vil det ikke betyde, at vi mere eller mindre har adgang til hinandens computere, spurgte han. Slet ikke, bedyrede Pernille, og jeg var faktisk også godt klar over, at et fælles netværk ikke ville betyde nogen brist i den sikkerhed, som  vi selvfølgelig alle gerne vil have. Ingen ønsker jo, at for eksempel ens adgangskode til netbank kan afsløres af andre.

Pernille fik til opgave at skitsere en løsning, og det har hun nu fået hjælp til af det firma, hvor hun er ansat og som er de førende eksperter i informationsteknologi i Silkeborg, så i næste uge regner vi med at få vi installeret vores fælles, trådløse netværk.

Back to Top