Jensen kører videre

Det bliver med garanti vemodigt, når jeg ved denne måneds udgang drejer nøglen til mit lille trykkeri i København efter at have haft det i mere end 35 år. Men heldigvis kan jeg trøste mig med, at det kun bliver vemodigt, for jeg har i mange år haft rigeligt at gøre, så jeg har kunnet sikre mig selv økonomisk. Og når man alligevel nærmer sig de 70 år, er det vel ingen skam at gå på pension.

Jeg er stadig sund og rask, og det var faktisk min plan at fortsætte nogle år endnu, men pludselig er forretningsgrundlaget for trykkeriet forsvundet for over 60 procent svedkommende. Det skyldes, at min suverænt største kunde gennem hele min tid som selvstændig trykker – en mindre, lokal bank – har meddelt mig, at banken fra udgangen af denne måned ikke længere vil give mig opgaver.

Den gjorde det på en pæn måde ved at bede mig ind til et møde i banken. Her fortalte man mig, at banken var yderst tilfreds med mit arbejde, men trykopgaverne var nu blevet så omfattende, at man havde valgt selv at købe en trykmaskine til at klare den store mængde foldere, som banken alligevel i forvejen selv lavede layout og andet arbejde på.

Nu havde man fundet frem til en meget automatiseret trykmaskine, så man bare kunne overføre det færdige layout direkte fra computeren til maskinen og beslutte sig for antallet af eksemplarer, fuldstændig som når man kører et print ud.

Fuldt forståeligt, synes jeg, og der er ingen bad feelings.

Back to Top