Sofie faldt i

Jeg læste tidligere i dag en kort artikel om en far, der konsekvent lader sin (mange) teenagebørn teste for misbrug af stoffer, og det fik mig i den grad til at reflektere efter at have læst artiklen ( link til artiklen ). Min elskede datter Sofie på nu 18 år er i dag et godt sted, men for godt tre år siden kom hun ud i noget rigtigt skidt, og jeg ville ønske, at jeg havde brugt en narkotikatest, da jeg havde den første mistanke til hende – men det gjorde jeg ikke.

Tillid er godt men…

Havde jeg dengang kendt til det firma, der hedder Ferle og havde vidst, hvad der var muligt for små penge i relation til at teste et menneske for et misbrug, havde jeg nok kunnet redde hende fra mange problemer.

Hun begyndte at opføre sig meget anderledes, svigtede lektierne og var ofte uden reelle forklaringer på, hvor hun havde været om aftenen. Jeg var så nervøs, og jeg spurgte hende mange gange, om hun misbrugte noget, men hun benægtede altid kategorisk. Og hun kunne jo gøre det, for jeg anede ikke, det var muligt at teste for stoffer hjemme og uden lægefaglig viden.

Jeg valgte at tro på hende, men tilliden brast gang på gang, og til sidst endte det da også galt. Hun blev taget af politiet med amfetamin og hash på sig i en tilfældig kontrol, og da betjentene bragte hende hjem til mig, brød hun sammen og fortalte alt. Hun havde startet med at ryge pot, men hurtigt blev det til både speed, ecstasy og coke samt de forbandede amfetaminer.

Jeg sendte hende på en afvænningsklinik ovre i Jylland, og de udrettede mirakler med hende. I dag er hun hjemme igen og i gang med en uddannelse som fysioterapeut. Hun har selv købt tests, og hun har insisteret på, at jeg tester hende med mellemrum, så jeg har fred i sjælen. Og som hun siger: Hvis jeg falder i igen, ved jeg, at jeg vil lyve for dig, men når du tester mig, kan jeg intet skjule.

Jeg er så stolt af, at hun både er kommet ud af misbruget, og at hun samtidig har en så enestående realistisk holdning til det, at hun selv kræver at blive testet.

 

Back to Top