Stole til skrivestuen

Vores kroppe er forskellige. Nogle mennesker har almindeligt bygget kroppe. Andre har et lille problem. Det kan være, at der er et skævt bækken. Det kan være, at der er et ekstra svaj i rygsøjlen. Det kan være, at der er noget med musklerne. Måske er de svage i benene, men stærke i ryggen. Nej, kroppen er ikke en maskinfremstillet mekanisme. Den er meget forskellig fra menneske til menneske, og det bør vi faktisk tage hensyn til. Vi gør det sjældent, fordi vi ligesom har en idé om, at vores kroppe fungerer på samme måde. Uanset om vi er bygget på den ene eller anden måde. Det er muligvis også rigtigt til en vis grad.

Forskellige behov

Men vi har forskellige behov. Vi kan måske de samme ting. Vi har de samme kvalifikationer. Men en af os kan bedre holde ud at sidde ved en computerskærm i mange timer, end den anden af os. Hvorfor? Ikke kun grundet de ellers virkeligt gode ergonomiske kontorstole, der findes men fordi vi er bygget forskelligt. Det kan godt være, at din kollega har en skjult deformitet i sit skelet, som betyder, at det rent faktisk gør fysisk ondt på ham at sidde i en almindelig kontorstol i mange timer. Du forstår det, måske ikke, netop, fordi du ikke kan se, at han har den deformitet. (Og ja, der er mange mennesker, der faktisk slet ikke ved, at de måske har en bygningsfejl i deres rygsøjle eller i hoften eller bækkenet.) Er der nogen grund til, at det menneske, som er lige så dygtig til arbejdet som du er, skal lide og melde sig syg? Du vil givetvis være enig med mig i, at det er der ikke nogen grund til. Men hvad skal der så gøres. Ja, der, hvor du måske har fået en balancestol eller et balancebræt at stå på, så kan det være, at virksomheden, I arbejder for, må investere i en specialstol til din kollega.

Mange typer af specialstole

Der findes mange forskellige specialstole. Og det er absolut værd at undersøge, hvilken specialstol din kollega skal have. Det skal naturligvis ske i samarbejde med din kollega og leverandøren af specialstolen. De kan nemlig tilskæres og formes, så din kollega kan sidde godt i stolen. Der skal muligvis særlige fjedre i sædet. Det kan være, at der skal laves et ekstra indlæg i ryglænet. Og det kan tage lidt tid. Men når specialstolen er blevet leveret, så er der ingen, der kan se, at det er en specialstol, fordi ændringerne er sket inde under polstringen. Specialstole fremstår som almindelige kontorstole. De kan bare gøre lidt ekstra for den, der bruger stolen, så det ikke bliver smertefuldt eller ubehageligt at sidde i den, en lang dag på arbejdet.

Har du brug for en særlig stol?

Er du et af de mennesker, som har brug for en specialstol? Måske, måske ikke. Men har du fx fået konstateret, at du har et problem med ryggen, så synes jeg, at du bør gøre din arbejdsgiver opmærksom på det. Han vil givetvis gerne gøre, hvad han kan, så du får en specialstol. Og han vil være glad for, at du gør ham opmærksom på det, fordi det vil betyde, at du bliver en bedre medarbejder.

Back to Top