Ukulele med strøm

Jeg ved simpelthen ikke, hvordan hun finder på det. Min mands gamle moster altså. Hun har en livlig fantasi, tror jeg. Eller også så har hun bare en hukommelse som en elefant. I hvert fald så var det en stor overraskelse, min søn fik. Han havde fødselsdag i sidste uge, og min mands moster var selvfølgelig inviteret til middag. Og hun havde da også en gave med til ham. Han blev faktisk meget overrasket over at få en elektrisk ukulele i fødselsdagsgave. Og det blev vi da også. Hun har åbenbart kunnet huske, at han på et tidspunkt – måske sidste jul eller forrige år – havde sagt, at han ønskede sig en elektrisk guitar. Og nu har hun så købt en elektrisk ukulele til ham.

Hun er jo ældre

Nu er det altså en ret gammel dame, vi har med at gøre, så jeg synes, at det er imponerende. Og jeg spurgte hende da også om hvorfor hun havde købt ukulelen til ham. Sådan mest, fordi jeg var nysgerrig. Hun fortalte, at hun kunne huske, at han havde talt om en elektrisk guitar, men hun havde antaget, at sådan en havde han allerede fået eller anskaffet sig. Hun fortalte også om, at hendes hænder, der er meget gigtplagede, ikke kan så meget håndarbejde mere. Derfor havde hun besluttet at købe en overraskelsesgave til ham. Hun havde fået hjælp til at lave købet af den dame, der kommer hos hende et par gange om ugen. Det kniber nemlig også lidt for hende med at taste på tastaturet.

Tænkte på at købe tøj

Først havde hun tænkt på at købe noget smart tøj til ham. Men da hun ikke kender hans størrelser, så ville hun ikke risikere at lave nogen dumme køb. Og i hans alder er det jo også rimeligt vigtigt, at tøjet har en særlig stil. Så mens hun gik rundt en dag derhjemme og lyttede til radioen, hørte hun om et ukuleleband. Og det er åbenbart meget populært at spille på ukulele. Så hun købte altså en elektrisk ukulele og fik den sendt hjem til hende. Den ligner en guitar – bare i ministørrelse. Og alt det der med forstærker og højtalere mv., tænkte hun, at hun ikke behøvede at bekymre sig om. Så på den måde fik vores søn sin første ukulele.

Sku ikke hunden på hårene

Jeg må sige, at jeg ikke havde forventet, at min mands moster kunne finde på det. Det er da lidt usædvanligt, at en 74-årig kvinde køber en elektrisk ukulele. Men det sker altså. Det har vi da bevis for herhjemme. At min søn nu er ved at lære ukulelen at kende, kan jeg godt høre. Og jeg må da også indrømme, at når han sætter højtaler på, så kan jeg godt finde på at bande min mands moster langt væk. Det tager lidt tid at lære at spille på ukulele kan jeg høre. Men min søn har det sjovt med den. Han har faktisk planer om at starte sit eget ukuleleband. Og ja, det kan da være, at det bliver lidt mere succesfuldt end det rockband, som han startede for et lille års tid siden.

Back to Top