Viking aktiviteter

Vi skal til firmaarrangement i næste uge. Vi er blevet forberedt på, at vi skal have tøj med, som kan tåle at blive snavset. Arrangementets afslutningsfest vil først begynde efter et par timers hvil, hvor vi kan få lov til at få et bad og skifte tøj, efter alle aktiviteterne, vi skal lave, er afsluttet. Vi skal lave Viking Games. Og det bliver sjovt, tror jeg. Der er aktiviteter, der sigter på, at vi arbejder som et team, men der er også aktiviteter, hvor vi skal være meget individuelle. Det bliver kort sagt et sjovt teambuilding kursus. Vi skal med andre ord lære at fungere som et team, hvor alle medlemmer har et fælles mål.

Sjov at være viking

Blandt teambuilding aktiviteterne har jeg set, er der én, hvor vi skal bygge en bro. Det bliver spændende. Jeg går ud fra, at hver især får sin opgave at udføre, og så skal de kombineres sammen til at blive til broen. Det er noget af en udfordring, og den kræver sikkert en del selvdisciplin. Det bliver spændende at se, om vi kan klare det.

Vi skal også spille musik. Det er, da en udfordring, man kan tage og føle på. At spille et instrument er én ting. At spille sammen er noget helt andet. Sjov teambuilding som viking! Det må jeg sige.
Derudover skal vi deltage i nogle konkurrencer, der handler om at vise, hvad man kan individuelt.

Det vil der være fokus på fra manges side. Det er jeg ikke i tvivl om. De fleste af os er jo nogle store individualister, som godt kan lide at vise os frem. Mig selv inklusive. Jeg elsker at vise, hvad jeg er god til. Så hvis jeg kan vinde bare én af konkurrencerne, så er jeg glad. Jeg får hård konkurrence fra mine kollegaer ved jeg.

Teambuilding er også kommunikation

At alle aktiviteterne så er pakket ind i et scenarie, der hedder vikinger, gør ikke noget. Det kunne også godt hedde ”Highlander”. Eller ”afrikanske folkeslag”. Det handler om at lære at arbejde sammen, så stammen eller klanen eller bygdens befolkning kan overleve og få et bedre liv. Nu hedder det så Viking Games. Det er sikkert, fordi vi er danskere, og har en stolthed over, at vikingerne var vores forfædre. Jeg er i hvert fald stolt af at sige til mennesker, jeg møder fra andre lande, at jeg er efterkommer af vikingerne.

At de så altid spørger mig, om jeg vil slå dem ihjel, er dårlig humor. Jeg plejer at ignorere det spørgsmål. Selvom jeg godt kunne have lyst til at slå dem. Hvorfor bliver vikinger altid betragtet som nogle grove voldsmænd? Vikingekulturen var jo i virkeligheden meget forfinet. Man udviklede faktisk det første demokratiske samfund i Nordeuropa dengang i vikingetiden. Man havde stemmeret og pligt til at tage til tinge. Dét får de bare ikke at vide derude i verdenen. Der får de at vide, at vikingerne slog ihjel og plyndrede overalt, hvor de kom frem. Nå, det er så et tegn på, at vi har brug for at lære at være et godt team, der kan kommunikere, hvem vi var. Vi har brug for at lave sjov kommunikationsteambuilding.

Back to Top