At sælge rejser

Det er et meget mere udfordrende arbejde, jeg har nu, sammenlignet med mit tidligere job. Jeg er uddannet i rejsebranchen, og i nogle år har jeg været ansat i et rejsebureau, der udelukkende beskæftiger sig med charterrejser, der henvender sig til ferieglade danskere.

Der har rent ud sagt ikke været meget udfordring i at sidde og sælge færdigpakkede rejser til folk, der stort set ikke har andre behov en at komme af sted til varmere himmelstrøg. Vi havde i det rejsebureau, hvor jeg tidligere var ansat, en masse billige rejser til de kunder, der først og fremmest ser på prisen, når de skal af sted på ferie.

I mit nye arbejde har jeg til opgave at servicere kunder, der har helt individuelle behov, og mine opgaver er nogenlunde ligeligt delt mellem at arrangere forretningsrejser og individuelle ferierejser – de sidstnævnte ofte som egentlige oplevelsesrejser.

Jeg nyder virkelig at finde nogle utraditionelle løsninger til disse kunder, som i de fleste tilfælde i forvejen er meget rejsevante og i øvrigt ganske kræsne, hvad angår både selve rejsen og de hoteller, jeg skal booke for dem. Jeg synes også, det er en dejlig udfordring, når en kunde beder mig om at komme med forslag til seværdigheder, som de bør besøge på deres ferie. Det kræver selvfølgelig noget research, men det er jo også meget lærerigt for mig selv.

Forretningsrejserne er de nemmeste, for her skal folk i grove træk bare flyttes fra det ene sted til det andet og så i øvrigt indkvarteres ordentligt.

Drømmen om at sælge kør-selv-ferie

Min bedste veninde har også sin beskæftigelse i rejsebranchen, og jeg må indrømme, at jeg er lidt positivt misundelig på hende. Hun beskæftiger sig udelukkende med at sælge kør-selv-ferier til glade familier, der er interesserede i at holde ferie i private feriehuse eller ferielejligheder i Østrig og Tyskland.

For eksempel er der mange, der bare trænger til at slippe væk fra ræset nogle få dage, og det tager for eksempel gerne en miniferie i Harzen – eller de snupper en byferie i Hamburg for eksempel.

Andre lægger op til flere ugers ferie i for eksempel Østrig, hvor ikke mindst området Salzkammergut er meget populært. Se mere om Salzkammergut her.

Se lige denne udsigt – så forstår man godt, at Østrig er et hot feriemål:

Ferie i Østrig i feriehus

Ret storslået, ikke?

 

Back to Top