Firma i udvikling

Vi er et lille firma. Og vi har det sjovt sammen. Vi arbejder inden for IT‐branchen. Helt specifikt, så udvikler vi games og apps til store kunder. Det kan være et hårdt job for os alle sammen. Og sommetider kan det også være svært for os at finde ud af, hvad vi egentlig tænker. Der er nemlig stor forskel på, hvordan en grafiker, der ved noget om UX, og en programmør tænker. Det er ikke altid lige nemt for dem at kommunikere med hinanden.

Arrangementer med teambuilding

Derfor gør vi det, at vi laver nogle firmaarrangementer, der indeholder sjov teambuilding. Vi lægger hver måned et beløb i vores fælles kasse, og så køber vi et arrangement hos en teambuilding-ekspert. Det sker måske to gange om året. Og vi lærer noget nyt om hinanden hver gang. Det er også grunden til, at vi får flere og flere meget store kunder. Tror vi. Fordi vi kan arbejde sammen, og fordi vi kan møde de store kunders krav. Vi kan kun møde deres krav, fordi vi er et godt team. Ja, vi kan måske virke lidt for sammenspiste for udenforstående, der ser os, fx til en konference eller en udstilling.

Ikke alle kender DISC

Efterhånden som vores gode brand er blevet mere og mere kendt, har vi også fået flere og flere store kunder. Og det betyder faktisk, at vi står overfor at skulle udvide. Vi er nødt til at ansætte flere programmører og designere – og vi benytter os af personprofiler. Nogle af dem er i tvivl om, hvad en DISC profil er. Vi er nødt til at få en revisor ind i firmaet på fuld tid. Der skal være orden i regnskaberne. Og det betyder mere bureaukrati, for os ’de gamle’ i firmaet. Det bliver noget af en omstilling. Måske en temmelig svær omstilling. Men vi har valgt at bruge vores gode erfaringer med teambuilding til at komme igennem omstillingen.

Den skal jo helst ske uden smerter, og vi vil jo gerne have, at vores nye medarbejdere vil kunne lide at være her i firmaet. Så lige nu bliver vi nødt til at tage nogle møder med en revisor (som har sagt nej tak til vores tilbud om en fast stilling hos os) for at se, om vi har råd til både at ansætte 2 nye programmører og en designer og en revisor. Vi kan jo ikke betale det hele ud af vores egne lommer, sådan som vi hidtil har gjort. Vi skal da også have lidt i overskud til os selv.

Møde med revisoren

Det første møde med revisoren skal vi have i morgen. Han skal forklare os, hvordan det fungerer med støtte til aflønning af nyansatte. Og eventuelt hvordan vi slipper igennem et lån. Vi bliver sikkert nødt til at tage et lån. Hvis vi kan få afklaring på det i morgen, så kan vi fortsætte og begynde at få kandidater ind til samtale. Forhåbentligt går det heller ikke i fisk med den kontrakt, som vi regner med at skulle underskrive om 14 dage. Kan sådan en kontrakt fungere som en slags garanti for et banklån til virksomheden? Ja, der bliver mange nye ting, som vi skal lære. Men det må vi jo bare se at få gjort så.

Back to Top